6 Σηματικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν οργανώνετε τον γάμο σας

6 Σηματικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν οργανώνετε τον γάμο σας
26/11/2015 lyl
In Γάμος

Οι γάμοι είναι από αυτές τις εκδηλώσεις που διοργανώνεις μία φορά και γίνεστε ειδικοί σε κάτι το οποίο (ελπίζουμε) δεν θα χρειαστεί να ξανακάνετε.

Ξοδεύετε μήνες ολόκληρους για την ετοιμασία, αγχώνεστε και μαθαίνετε τα πάντα για την διαδικασία του γάμου και μετά, μέσα σε μια στιγμή, έχουν όλα τελειώσει και δεν χρειάζεστε αυτές τις γνώσεις ξανά. Το μυαλό σας μαζεύει όλες αυτές τις πληροφορίες σχετικά με τον γάμο που δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο. Υπάρχει ήδη ένας τρομακτικά μεγάλος όγκος χρήσιμων πληροφοριών και συμβουλών σχετικά με την προετοιμασία του γάμου σας εκεί έξω, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που θα σας φανούν χρήσιμα κατά την διάρκεια της οργανωτικής διαδικασίας.

1. Μην μείνετε κολλημένοι στην παράδοση

Αν έχετε συγκεκριμένα έθιμα που πρέπει να ακολουθήσετε τα οποία όμως δεν σας εκφράζουν μην τα κάνετε μόνο και μόνο επειδή είναι αναμενόμενο. Περάστε καλά κάνοντας νέα και απροσδόκητα πράγματα τα οποία θα εκπλήξουν τους καλεσμένους σας και θα κάνουν τον γάμο σας να ξεχωρίσει. Δεν σας αρέσει η ιδέα της νυφικής τούρτας; Τότε μην την πάρετε. Ψήστε τα κουλουράκια της γιαγιάς σας στις εβδομάδες πριν τον γάμο και καταψύξτε τα μέχρι την μεγάλη μέρα ή ετοιμάστε το γλυκό του κουταλιού που τόσο καλά κάνετε κάθε φορά και σερβίρετε το στην δεξίωση. Είναι μια προσωπική πινελιά για τους καλεσμένους σας που θα σας γλιτώσει χρήματα και να είστε σίγουρη ότι θα μείνει αξέχαστη!!!

2. Αν υπάρχουν άτομα στην λίστα σας που θέλετε να καλέσετε αλλά δεν ξέρετε αν πρέπει, καλέστε τους!

Ένα από τα πράγματα για τα οποία μετανιώνουν πολλά ζευγάρια είναι ότι δεν κάλεσαν τον κόσμο που ήθελαν στον γάμο τους είτε γιατί δεν πίστευαν ότι θα παρευρεθούν είτε γιατί είχαν αμφιβολίες αν ήταν σωστό να τους καλέσουν. Όταν έρθει η ώρα να στείλετε τις προσκλήσεις, φανείτε γενναίοι! Καλέστε τα άτομα που θέλετε να είναι δίπλα σας. Και μια που το είπαμε αυτό, δεν χρειάζεται να καλέσετε οποιονδήποτε γνωρίζετε!

3. Συμβιβαστείτε με το γεγονός ότι ο γάμος σας θα φανεί πανάκριβος άσχετα από τον προϋπολογισμό σας.

Άσχετα αν ο προϋπολογισμός σας είναι υψηλός ή χαμηλός, κάπως, κάπου, το κόστος του γάμου θα κάνει το πορτοφόλι σας να αναστενάξει! Αυτό είναι απλά ένα αναπόφευκτο γεγονός. Πολλά ζευγάρια δεν έχουν πραγματική εικόνα του κόσμους των απαραίτητων αντικειμένων για ένα γάμο. Κάντε την έρευνα σας νωρίς. Προσπαθήστε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας ψυχολογικά για αυτό που έρχεται, αλλά να αποδεχτείτε ότι τις περισσότερες φορές οι ανάγκες σας συνήθως υπερβαίνουν τις προσδοκίες σας!

4. Ο γάμος θα είναι φθηνότερος και πιο εύκολος αν ο χώρος της δεξίωσης είναι οργανωμένος από επαγγελματίες.

Το να διοργανώσετε την δεξίωση του γάμου σας σε μια παραλία, το κτήμα ενός φίλου ή ακόμη και στην αυλή του εξοχικού σας μπορεί να έχει ένα φανταστικό και μοναδικό αποτέλεσμα. Αλλά αν το μέρος δεν προσφέρει την διαρρύθμιση τότε θα πρέπει να την κάνετε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σκεφτείτε για συναρπαστικά και ρομαντικά πράγματα όπως να νοικιάσετε τέντες και ροτόντες, και να μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε ένα χώρο όπου θα μπορέσει να στηθεί το κέτερινγκ. Επίσης θα πρέπει να επενδύσετε στην ενοικίαση μιας γεννήτριας, φωτισμού, μιας πίστας χωρού, ένα μπαρ, και πάει λέγοντας… Αυτό μπορεί να γίνει πολύ πολύπλοκο πάρα πολύ γρήγορα, για να μην αναφέρουμε τα έξοδα!


5. Αποφασίστε τι είναι αυτό που πραγματικά μετράει!

Είναι πολύ σημαντικό να χωρίσετε τον γάμο σας σε τρεις κατηγορίες:

Α. Απολύτως απαραίτητα: Οι άδειες του γάμου, ο κουμπάρος και η τουαλέτα (και δεν εννοούμε το φόρεμα) είναι τα απολύτως απαραίτητα!

Β. Αρκετά σημαντικά: Καλό φαγητό, πολύ ποτό, καλή μουσική και ένας καλός φωτογράφος είναι προϋπόθεση.

Γ. Όχι και τόσο σημαντικά αν το καλοσκεφτείτε: Σχεδόν όλα τα υπόλοιπα.

Το να μπορέσετε να δείτε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία μπορεί να γίνει λίγο λιγότερο αγχωτικό… Λίγο!

6. Να θυμάστε ότι διοργανώνετε ένα πάρτι γάμου και όχι μια κυβερνητική δεξίωση!

Όταν σχεδιάζετε τον γάμο σας, είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείτε. Όταν πιάσετε τον εαυτό σας σε κατάσταση υστερίας για τις λεπτομέρειες, να θυμάστε ότι μόνο εσείς πρέπει να φροντίσετε τις λεπτομέρειες. Διοργανώνετε ένα πάρτι!!! Το πιο σημαντικό πράγμα (εκτός από την τελετή φυσικά!) είναι ότι τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας πρέπει να περάσετε ΚΑΛΑ! Οπότε δώστε προτεραιότητα σε πράγματα που κάνουν ένα πάρτι διασκεδαστικό: καλό φαγητό, ποτό, μουσική, χορός, κτλ… και προσπαθήστε να μην ανησυχείτε τόσο για την διακόσμηση. Αν οι καλεσμένοι σας περνούν καλά και χορεύουν μέχρι πρωίας, τότε αυτό το πάρτι θα θυμούνται πιο πολύ!!!

Comments (0)

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Για μοναδικές προσφορές, βάλε