5 βήματα για να μειώσετε την λίστα των καλεσμένων σας

5 βήματα για να μειώσετε την λίστα των καλεσμένων σας
26/11/2015 lyl
In Βάπτιση, Γάμος

Έχετε αρκετά χρήματα για να διοργανώσετε ένα γάμο των 100 καλεσμένων, άντε το πολύ 120 – αλλά έχετε 300 άτομα στην λίστα των καλεσμένων σας. Ήρθε η ώρα να γίνετε σκληροί με την λίστα ή να ζητήσετε δανεικά!!! Αλλά τι θα κάνετε;

Προτού ξεκινήσετε να διαγράφετε, αναθεωρείστε που βρίσκεστε στην διαδικασία. Πως φτάσατε στην λίστα την οποία δουλεύετε; Είναι ένας συνδυασμός της λίστας της νύφης, του γαμπρού και των τεσσάρων γονιών; Οι συμβιβασμοί και η διπλωματία θα είναι απαραίτητα συστατικά αλλά σιγουρευτείτε ότι η λίστα είναι ολοκληρωμένη προτού ξεκινήσετε την σφαγή. Μόλις τελειώσετε, δεν θα υπάρχουν σίγουρα, απόλυτα άλλες προσθήκες.

Οπότε ξεκινήστε τις μειώσεις ακολουθώντας τις παρακάτω 5 συμβουλές:

1. Ξανασκεφτείτε τα άτομα που ξέρετε ότι είναι μόνα τους αλλά τα έχετε υπολογίσει για δύο.
Το ξέρω ότι δεν θέλετε να το κάνετε, αλλά αν πρόκειται να μειώσετε την λίστα σας, δεν θα προτιμούσατε να ξεκινήσετε από άτομα τα οποία δεν γνωρίζετε; Αν ένας φίλος έχει σοβαρή σχέση, τότε πρέπει να καλέσετε και την σχέση του. Αλλά δεν είστε υποχρεωμένοι να συμπεριλάβετε την «σχέση μιας βραδιάς» του καθενός. Οπότε όποιος δεν έχει σοβαρό δεσμό δεν χρειάζεται να έρθει με συνοδεία στον γάμο.

2. Δεν χρειάζεται να καλέσετε τους συναδέλφους από την δουλειά.
Αν δεν είναι φίλοι σας και εκτός γραφείου, τότε δεν έχετε καμία υποσρέωση να τους καλέσετε στον γάμο σας. Τα περισσότερα ζευγάρια προσκαλούν μόνο τα αφεντικά τους, και ίσως τον «κολλητό» από την δουλειά, γιατί άπαξ και ξεκινήσετε να προσκαλείτε κόσμο θα είναι άβολο να μην τους καλέσετε όλους.

3. Μην προσκαλείτε κόσμο με τον οποίο έχετε χαθεί απλά και μόνο επειδή σας κάλεσαν αυτοί στον γάμο σας.
Αν ο γάμος τους δεν ήταν πρόσφατος, και δεν είστε πλέον σε επαφή παρά μόνο στο Facebook, σβήστε τους από την λίστα. Αυτό ισχύει και για φίλους στους γάμους των οποίων παρευρεθήκατε πριν πολλά χρόνια.

4. Εκτός αν υπάρχουν πολλά παιδιά στην ζωή σας τότε είστε πολύ κοντά στο να κρατήσετε την μεγάλη μέρα σας «Μόνο για ενηλίκους»
Τα παιδιά μετράν ως καλεσμένοι όσον αφορά την λίστα των καλεσμένων. Πιθανόν να πληρώσετε στο κέντρο μειωμένες τιμές για το φαγητό και το ποτό των παιδιών, αλλά και πάλι θα πρέπει να τα υπολογίσετε σε όλα τα έξοδα. Επίσης δεν μπορείτε να αφήσετε ένα φίλο να φέρει τα παιδιά του και να πείτε σε ένα άλλο φίλο να μην φέρει τα παιδιά του, χωρίς να δημιουργήσετε παρεξηγήσεις. Μπορείτε να κάνετε εξαιρέσεις για τα παιδιά τα οποία ανήκουν στο πραγματικό οικογενειακό περιβάλλον του γαμπρού και της νύφης.

5. Οι μεγάλες οικογένειες έρχονται με εκτεταμένο οικογενειακό δέντρο – και μπορεί να μην μπορείτε να πληρώσετε για όλους.
Αν ο ένας γονιός σας έχεις 6 αδέρφια και κάθε θείος ή θεία έχει μερικά παιδιά στην ηλικία σας, και μερικά από αυτά είναι ήδη παντρεμένα με παιδιά, μπορεί να έχετε συμπληρώσει τις θέσεις του χώρου δεξίωσης προτού ξεκινήσετε να προσκαλείτε φίλους. Μπορεί να είναι καλή ιδέα να μειώσετε το σόι μετά τα πρώτα ξαδέρφια, εκτός και αν είστε αρκετά δεμένοι.

Comments (0)

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Για μοναδικές προσφορές, βάλε