Θα γίνω νονός!!!

Θα γίνω νονός!!!
27/11/2015 lyl
In Βάπτιση

Και ναι, οι καλύτεροι σας φίλοι ή τα αδέρφια σας σας ζήτησαν να γίνετε ανάδοχος του μικρού τους άγγελου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και χαρά από αυτή.

Τι θα πρέπει να κάνετε όμως σαν ανάδοχοι μόλις δεχτείτε την πρόταση; Εδώ, στο lyl.gr βρήκαμε τον καλύτερο οδηγό για τους νονούς και τις νονές και σας τον παρουσιάζουμε.

Για να σας ζητηθεί να γίνετε ανάδοχος ενός μωρού σημαίνει ότι έχετε καλή σχέση τόσο με τους γονείς όσο και με το μωρό. Το μωρό θα πρέπει να είναι αρκετά εξοικειωμένο με τον νονό ώστε να μένει ήρεμο την ώρα του μυστηρίου.

Σύμφωνα με την ορθόδοξη εκκλησία επίσης ο νονός/νονά πρέπει τρεις μέρες πριν την βάπτιση να πάει το λάδι στον ιερέα που θα πραγματοποιήσει στην βάπτιση να το ευλογήσει.

Ο νονός θα πρέπει να αγοράσει τα παρακάτω για την βάπτιση:
1. Λαμπάδα.
2. Δύο μικρές πετσέτες για το σκούπισμα των χεριών του και του ιερέα.
3. Μία μεγάλη πετσέτα για το μωρό.
4. Ένα σεντονάκι για να προστατέψετε τα ρούχα σας.
5. Σαπουνάκι.
6. Ένα μπουκάλι λάδι.
7. Λαδόπανα
8. Τα μαρτυρικά
9. Τον σταυρό
10. Τα βαπτιστικά ρουχαλάκια καιπαπουτσάκια
11. Κουτί ή βαλίτσα για τα βαπτιστικά ρουχαλάκια, λαδόπανα, κτλ.

Συνήθως τα λαδόπανα, το σεντόνι και τις πετσέτες μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε σετ. Μην ξεχάσετε να συνεργαστείτε με τους γονείς του μωρού στην επιλογή των βαπτιστικών έτσι ώστε να ταιριάζουν με το θέμα ή το ύφος που έχουν επιλέξει.

Όταν στην εκκλησία σας ζητηθεί να πείτε το όνομα του μωρού να το πείτε δυνατά και καθαρά.

3 μέρες μετά την βάπτιση πρέπει ο νονός να περευρίσκεται στο πρώτο μπάνιο του νεοφώτιστου μωρού αλλά και τις 3 επόμενες Κυριακές πρέπει να το συνοδέψει στην εκκλησία ώστε να μεταλάβει.

Εννοείται ότι ο νονός αναλαμβάνει τα δώρα του μωρού Χριστούγεννα, Πάσχα, σε γιορτές και γενέθλια. Το πιο σημαντικό όμως είναι να βρίσκεται στην ζωή του μωρού και και να χτίσει μια σχέση ζωής μαζί του. Στο κάτω κάτω γίνεστε πνευματικός γονιός του…

Comments (0)

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Για μοναδικές προσφορές, βάλε